انواع دیسپنسر برای مواد ضد عفونی کننده به 2 دسته کلی "اتوماتیک" و "غیر اتوماتیک" تقسیم می شوند که شامل انواع مختلفی از قبیل، اهرمی، پدالی، فلزی، شیشه ای، پلاستیکی و غیره می باشند و امروزه یکی از مهم ترین نیازهای هر مرکز درمانی، اداری، آموزشی و حتی منازل شخصی است که به بهداشت عمومی خود اهمیت می دهند. دیسپنسر و یا همان نگهدارنده مواد ضد عفونی کننده، کمک می کنند تا بتوان از این محصولات آسان تر و راحت تر استفاده کرد و جلوی خراب شدن و یا زیاده روی در استفاده را گرفت.
1) دیسپنسر اتوماتیک
دیسپنسر اتوماتیک داری سنسورهای حساس به مانع هستند که با قرار گرفتن دست در مقابل سنسورها عمل کرده و میزان مشخصی که معمولا بین 1/5 الی 3 سی سی میباشد را بر روی دستها اسپری می کنند. این دیسپنسر معمولا با اتصال مستقیم به برق و یا با کمک باطریهای شارژی کار می کنند و مهمترین امتیاز آنها سرعت عمل و عدم نیاز تماس دست با دیسپنسر، می باشد. دیسپنسر اتوماتیک معمولا از محفظههای یکبار مصرف تشکیل شدهاند که پس از اتمام مواد ضدعفونی کننده، محفظه مذکور می بایست تعویض شود و یا محفظهای دارند که آن محفظهها قابل شارژ شدن توسط مواد ضدعفونی کننده می باشد.
2) دیسپنسر غیر اتوماتیک
دیسپنسر غیر اتوماتیک برای استفاده می بایست به کمک بخشی از دستها و یا پا، اهرم و یا پدال آن ها فشار داده شود تا دیسپنسر عمل کند و مواد ضدعفونی کننده را اسپری کند. این مدل از دیسپنسر دوام بیشتری از دیسپنسر اتوماتیک دارد و نیاز به سرویس و کنترل ادواری ندارد. در هر مکان و موقعیتی قابل استفاده هستند و در صورت قطع شده برق و یا مشکلات سنسور از کار نمی افتد و در مجموع می توان گفت پرکاربردتر از دیسپنسر اتوماتیک هستند.
به هر حال قبل از انتخاب و خرید دیسپنسر، می بایست به "کاربرد دیسپنسر" و "موقعیت نصب دیسپنسر" دقت نمود و بر اساس موارد مذکور، دیسپنسر مناسب را تهیه کرد.